Slapen bij de gieren – foto prijsvraag

LogoNG

In het centrale dal.

In het centrale dal.

Tot de dag van vandaag maak ik dia’s. Het effect van het grote scherm, het intense licht en de mooie kleuren maken een dia avond onovertrefbaar. Nu ik de verzameling van 20 jaar heb gedigitaliseerd wil ik er iets leuks mee doen. Een prijsvraag. Raad waar de tent staat en maak kans op 50% korting op een kampeertocht.

Zomer 2004 – Slapen bij de gieren.
Met de bus arriveren we in het centrale dal. Wat in het oog springt zijn de enorme velden met lissen die de hellingen bedekken. Een kleurig beeld dat je zelden ziet. Door deze velden ontstijgen we de vallei en komen boven de boomgrens. Er volgt een hoogte pad dat een rotsband volgt en uitzicht geeft op de centrale kloof. Dan wordt de route spannend. In een wand zijn ijzeren pinnen in de muur geslagen. Eerst klimmen en dan een stuk traverseren boven een afgrond. Dit is een psychologisch spel. Je weet dat het een kwestie van concentreren is. Maar de afgrond geeft je een gevoel van angst.

Boven de kloof.

Boven de kloof.

We klimmen langs een waterval en zijn blij als het terrein uitvlakt. En als we opgelucht op zoek gaan naar een plek om te slapen pakken donkere wolken samen. Bij een rivier besluiten we over te steken en zetten gehaast de tent op. In de tent zitten we droog, maar veilig? Het onweer geeft een ongekende lichtshow dwars door het tentdoek. De dreunen lijken de bodem te doen schudden. De volgende ochtend blijkt dat we, onbewust, de goede keuze hebben gemaakt om aan de overkant van de rivier te overnachten. Door de neerslag is de rivier aangezwollen en niet meer over te steken.

Uitzicht balkon.

Uitzicht balkon.

Wij lopen hoog boven diep uitgesneden canyons richting de enige hut die in dit deel van het park staat. Het is er guur, modderig en we besluiten door te lopen om een rustige plek voor de nacht te vinden. Het wordt een uitzicht balkon. Op een plek als deze voelt het als een voorrecht daar te mogen zijn. Als bonus stijgen bij het opstaan groepjes gieren op die naast ons in de wand de nacht hebben doorgebracht.

Degene die raad waar de tent staat, of er het dichts bij komt, maakt kans op de prijs van 50% korting op een kampeertocht in de Alpen. Inclusief: tochtplanning, begeleiding van verzamelpunt op dag een t/m einde trektocht op dag vier, drie kampeer overnachtingen, alle maaltijden en versnaperingen tijdens de trektocht, gebruik van kookmateriaal en lichtgewicht tent, advies over de aard van de trektocht en materiaal. Exclusief: heen- en terug reis, maaltijden op heen- en terugreis, materiaal: slaapmat, slaapzak en persoonlijke spullen, eventueel gemaakte vervoerskosten zoals een kabelbaan. Optioneel: huur van slaapzak €40, slaapmat €15. De reis valt onder de algemene voorwaarden van natuurgeweldig. De prijsvraag sluit op 15 mei 2015.
Antwoorden: info@natuurgeweldig.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s