Hoe kwam NatuurGeweldig tot stand

Blog juli 2015

Twee onderwerpen: een verhaal en een wedstrijd.
Lees en bekijk een van de tochten die de inspiratie vormde voor NatuurGeweldig.
Onder aan de blog: raad in welk park de foto’s zijn genomen en win 100,- korting op een kampeertocht.

Een lang weekend sneeuw, zon, bergen en heel veel buiten.
In 2010 hebben we voor het eerst een lange weekend in de bergen gemaakt. Vooraf was er scepsis. Slechts drie nachten, en toch heen en weer naar de Alpen? Onze rugzak hadden we nog niet opgedaan of we wisten het zeker: dit is het dubbel en dwars waard. In 2011 is het concept verfijnd door halverwege de heenreis te overnachten in een hotel. Ook het weer kreeg een meer leidende rol. Het zou behalve de eerste avond goed weer zijn rond Glarus, onder de Walensee in Zwitserland.

Wat kwamen we onderweg tegen?De lift bij Glarus moet je vooraf reserveren. En omdat we vroeg in het voorjaar zijn was het rustig. We hadden het idee dat de lift voor ons alleen in beweging kwam. Eenmaal boven was er tot onze verrassing sneeuw. Dat was voorspeld maar beneden was er nog niets te zien. Het is het type sneeuw dat na een dag smelt en waarop je heerlijk kan lopen.
Het voorjaar heeft naast sneeuw nog een grote kwaliteit en dat is dat alles groener is en dat de bloemen op hun best zijn. Hierboven een Europese trollius. Verder vind je overal groot bloemige en voorjaars gentianen. Op stukken is het onmogelijk om niet op de krokussen te staan.
Op deze tocht kwamen we langs een hutje dat lekkers verkocht. Bij Ferienhaus Huttenbergen hadden ze koffie met heerlijke zoetigheden.

Waar sliepen we?Het voorjaar met haar sneeuwresten bood op deze tocht een verrassing. We waren op zoek naar een plek voor de laatste nacht. Zoals altijd zoeken we naar zon, vlak stukje en water. De eerste twee waren hier ruim voor handen. Het uitzicht op de Glarnisch (2915 meter) is verpletterend en er zijn vlakke stukjes. Maar geen bronnen of stroompjes. Wel sneeuw, die smelt en dan krijg je een stroompje. Smeltwater is niet het beste water maar door het te koken is het betrouwbaar en konden we genieten van een indrukwekkende zonsondergang.

Waar liepen we?


Achteraf hebben we onszelf overtroffen. We hadden een planning gemaakt met een op papier mooi rondje. Maar als snel op de tweede dag, toen de zon door brak en we de sneeuw achter ons lieten, besloten we het ‘extra rondje’ te doen. Helemaal om de Murtschenstock (2441 meter). Dat betekende extra kilometers en hoogte meters. Maar we voelden ons goed en de zon en de bergen gaven ons volop energie. Zo gaat dat nu altijd: er is een plan, maar dat wordt altijd bijgesteld.

Foto prijsvraag
De winnaar van de prijsvraag van de vorige blog is bekend. Het juiste antwoord was het basiskamp van de Masherbrum, Karakoram, Pakistan. Bedankt voor jullie deelname en veel succes met de volgende prijsvraag.
Langs de Ton rivier lopen we omhoog. Dit wildlife sanctuary heeft bergen die boven de 6000 meter komen. Door het klimaat blijven er, als je geluk hebt, 12 weken per jaar over om te lopen. Daarbuiten ligt het vol sneeuw of het regent. Er zijn geen hutten, de hoogte maakt het zwaar en de paden zijn soms lastig te volgen. Wat is de naam van dit park? De winnaar ontvangt 100,- korting op een kampeertocht. De prijsvraag sluit op 1 oktober.
Raadplaat

Een gedachte over “Hoe kwam NatuurGeweldig tot stand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s